17 augustus 2019
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

feb 23

Written by: Virbac Nederland
23-2-2017 12:01 

Veel honden en katten hebben last van huidaandoeningen. Vaak worden deze huidaandoeningen veroorzaakt door
één of andere vorm van allergie. Dieren met een allergie moeten vaak de rest van hun leven met één, maar meestal meerdere middelen verzorgd worden.
Onlangs heeft Virbac een nieuwe technologie ontwikkelt voor dieren met huidproblemen, de Defensine technologie. Deze vormt in combinatie met de al jaren toegepaste Glycotechnologie S-I-S, Skin Innovative ScienceTM.
De Defensine-technologie bestaat uit een combinatie van twee plantenextracten, Peumus boldus en Spiraea ulmaria, die de aanmaak van endogene antimicrobiële peptiden in de huid stimuleert.

Antimicrobiële peptiden maken deel uit van de natuurlijke afweer van de huid van o.a. de hond, kat, mens en andere zoogdieren en zijn effectief tegen verschillende micro-organismen.

S-I-S is o.a. toegepast in Epiotic oorreiniger, Allerderm spot-on en in de Dermatologische shampoos Allercalm, Allermyl en Sebolitic. Zo dragen deze producten bij aan het zelfverdedigingsmechanisme van de huid. Bekijk hier alle dermatologische producten in het assortiment van Virbac die een bijdrage leveren aan de gezondheid van de huid van hond en kat.

Tags: