25 juli 2024
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

ACTUEEL

rss

ACTUEEL

Veterainary HPM - Senior rangeWELKE VOEDING IS GESCHIKT VOOR MIJN OUDERE HUISDIER?   
Geef uw huisdier dus de juiste voeding aangepast aan de behoefte van die levensfase.

Naarmate uw huisdier ouder wordt, verandert de voedingsbehoefte. Om gezond te blijven moet de voeding daarop aangepast worden. Daarom is het belangrijk om uw huisdier een specifiek ontwikkelde voeding te geven aangepast aan de behoefte. Deze voeding kan helpen bij het vertragen van de negatieve gevolgen van het ouder worden.

Een geschikte voeding moet natuurlijk smakelijk zijn omdat oudere dieren vaak een verminderde eetlust hebben. Het moet voldoende eiwitten bevatten om het verlies van spiermassa te beperken & om uw huisdier actief te houden. Door een aangepast energiegehalte blijven spieren & het Veterinary HPM - Hoog Eiwit Gehaltelichaamsgewicht in optimale conditie en kan een senior huisdier actief en gezond blijven. Uiteraard moet de voeding een beperkt fosforgehalte bevatten dat helpt bij het behoud van een gezonde nierfunctie.1 Naast deze aspecten is het belangrijk om anti-oxidanten toe te voegen die celschade, veroorzaakt door vrije radicalen, kunnen vertragen of voorkomen.

Uw oudere huisdier kan mogelijk een specifieke aandoening hebben die vaak voorkomt bij senioren: denk bijvoorbeeld aan osteoartritis (slijtage van de gewrichten) of chronische nierinsufficiëntie (verminderde nierfunctie). Dan kan uw dierenarts u adviseren welke therapeutische voeding uw huisdier nodig heeft. 

Bekijk de video’s op onze website www.virbac.nl of op ons Virbac Nederland Youtube kanaal.

Vraag uw praktijkmedewerker om advies en informatie. 
Meer informatie over Veterinary HPM vindt u ook op www.virbac.nl/veterinary-HPM.

Veterinary HPM - senior

 

 

 

 

 

 

 

1 Fosfor heeft negatief effect op de nierfunctie bij hond en kat. Het beperken van fosfor in de voeding vertraagt het degradatieproces.  Comments are closed.