25 juli 2024
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

ACTUEEL

rss

ACTUEEL

Virbac Kriptazen HalofuginoneNeonatale kalverdiarree heeft een grote (financiële) impact in de veehouderij. Met Kriptazen voegt Virbac een preventieve en curatieve behandeloptie toe aan het productassortiment bestemd voor kalvergezondheid. Hiermee komt Virbac tegemoet aan de behoefte van dierenartsen en veehouders voor preventieve mogelijkheden met een goede prijs/kwaliteit verhouding. 

Studies laten zien dat de prevalentie en risico op neonatale kalverdiarree ongeveer 20% is en veroorzaakt in sommige landen meer dan 30% sterfte bij kalveren jonger dan 4 weken leeftijd. Daarmee vormt het een permanente bedreiging voor de rendabiliteit van het bedrijf. Diarree zorgt voor verhoogde infectiedruk, groeiachterstand, gevoeligheid voor andere kiemen, sterfte, risico op zoönosen en dus extra kosten. De oorzaak is altijd multifactorieel, in een samenspel tussen infectieuze agentia, bedrijfsmanagement en omgevingsfactoren. Door een planmatige aanpak voor neonatale kalvergezondheid vanaf het begin staan dierenarts en veehouder samen sterker.

Onderzoek laat zien dat cryptosporidiose veelvuldig voorkomt op Nederlandse rundveebedrijven. Cryptosporidiose is een hardnekkige parasitaire infectie voor kalveren en omgeving die zich niet gemakkelijk laat bestrijden. 

Virbac introduceert Kriptazen - ter preventie van kalverdiarreeWat is het? 
Virbac introduceert Kriptazen 0,5 mg/ml orale oplossing voor kalveren met als werkzame bestanddeel halofuginone. Kriptazen dient als preventie en reductie van diarree met als diagnose Cryptosporidium parvum. In beide gevallen werd een vermindering van de oöcysten uitscheiding aangetoond. De dosering bedraagt 2 ml Kriptazen / 10 kg lichaamsgewicht, eenmaal per dag gedurende 7 opeenvolgende dagen als orale toediening aan kalveren na de voeding. Registratienummer: REG NL 122644. Kanalisatie: URA. 

Wat maakt Kriptazen onderscheidend?
Virbac heeft een innovatieve doseerpomp ontwikkeld waarmee, met de eenvoudig bedienbare instelring, op een nauwkeurige wijze een effectieve dosering kan worden toegediend aan kalveren met een lichaamsgewicht van 20 tot 60 kg. Met een nauwkeurige dosering voor effectieve resultaten onderscheidt Kriptazen zich van andere beschikbare producten in de markt. Door middel van de doseerpomp wordt een goede balans tussen effectiviteit en ontwikkeling van immuniteit4 gerealiseerd. Het beperkt het risico van overdosering, en dus toxiciteit. De doseerpomp ondersteunt het toepassen van een nauwkeurige dosering door veehouders en optimaliseert de kosten per behandeld kalf. 

Een waardevol antwoord op de behoefte van de veehouder
Virbac biedt een breed assortiment voor kalvergezondheid met diagnostiek in het veld (Speed V-Diar 4™ & Speed Giardia), preventie (Bovigen Scour 1Shot), therapie, (o.a. Enerlyte® Plus, Lactolyte, Inflacam) en met Kriptazen voegt Virbac daar een preventieve en curatieve behandeloptie aan toe. 

Klik hier voor meer informatie over Kriptazen


 Comments are closed.