26 mei 2024
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

ACTUEEL

rss

ACTUEEL

Onvoldoende gebalanceerde voeding met te veel mineralen kunnen resulteren in kristallen en stenen die zich in de urinewegen kunnen ontwikkelen. Daarnaast dient er altijd voldoende schoon & vers drinkwater beschikbaar te zijn. Wanneer dit niet het geval is zal een kat minder drinken.  Zorg dat u de kattenbak regelmatig verschoont. Wanneer deze niet vaak genoeg...

Nog niet? Doe dat dan hier, want dit wil je niet missen! Voor deze Bijscholingsdag voor paraveterinairen hebben we een interessant, leerzaam en gevarieerd programma in elkaar gezet met de onderwerpen Voeding, Voortplanting en Dermatologie.   

Katten drinken van nature weinig en produceren daarom sterk geconcentreerde urine. Dit kan leiden tot 2 veelvoorkomende urinewegaandoeningen: 1.Kristallen of stenen in de blaas of urinebuis Kristallen of stenen die bestaan uit struviet (magnesiumammonium- fosfaat) of calcium oxalaat. 2. Blaasontsteking of zelfs Feline Idiopathische Cystitis:  een ontsteking die de blaas(wand) waarbij er geen bacteriën aanwezig zijn.