19 april 2024
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

ACTUEEL

rss

ACTUEEL

YOUR VETERINARY TOOLBOX 2025

De melkveehouderijzuivelindustrie verandert snel en dat geldt ook voor het veterinaire beroep. Voor rundveedierenartsen is het dan ook van het grootste belang om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in hun beroep. De wetenschap slaapt nooit en zowel de academische wereld als het bedrijfsleven komen met nieuwe ontwikkelingen naar het veld. Bovendien hebben mensen in het veld hun ervaringen. Virbac ondersteunt het European Bovine Congress 2019 (EBC 2019) waar tijdens twintig verschillende ‘technische sessies’ aandacht besteed aan wordt rundveegeneeskunde: het gezond maken en houden van rundvee. 

Afgezien van technische ontwikkelingen, verandert de omgeving waarin de dierenarts opereert. Het aantal melkveebedrijven neemt af, individuele bedrijven worden groter, de boeren en de samenleving worden veeleisender, nieuwe technologieën nemen de wereld over en de structuur van de dierenartspraktijken verandert, net zoals de dierenarts zelf. Deze ontwikkelingen zullen ongetwijfeld de rol en het soort werk van de rundveedierenarts in de nabije toekomst veranderen. Tijdens EBC 2019 zal daarom in de 'strategische sessies' veel aandacht aan het werkveld van de rundveedierenarts besteed worden en presenteren prominente internationale keynote speakers hun visie, die vervolgens met het publiek zal worden bediscussieerd.

EBC 2019 vindt plaats van 11-13 september a.s. in 1931 Congrescentrum te ‘s-Hertogenbosch. De dag voorafgaand aan het congres wordt een excursieprogramma georganiseerd, met een bezoek aan de Floating Farm te Rotterdam, gevolgd door een keuzeprogramma naar de biologische boerderij de Dobbelhoeve te Udenhout, alwaar de Lely Orbiter staat of een boottocht door historisch ’s-Hertogenbosch.

EBC 2019 biedt kans om dicht bij huis internationale veterinaire professionals en collega’s te ontmoeten. Registreren kan tot 5 september 2019 via de website. Na deze datum is alleen onsite registratie mogelijk. 

Mis het niet! Klik hier voor meer informatie over EBC 2019.Comments are closed.