20 april 2024
img1
img2
img3
img4
img5
img6
Actueel

Actueel

ACTUEEL

rss

ACTUEEL

Het oog wordt voortdurend blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf. Hiertegen bezit het oog afweermechanismen om deze invloeden te kunnen weerstaan. Het oog is dan ook een complex orgaan. Zo vormt het hoornvlies een goede barrière en is het traanvocht bacterie dodend.

Virbac oogproductenSoms schieten deze mechanismen echter tekort en ontstaat een ooginfectie, waarbij verschillende onderdelen van het oog betrokken kunnen zijn. Vaak ligt aan de infectie een primaire oorzaak ten grondslag. Deze veroorzaakt kleine beschadigingen van de oogslijmvliezen of het hoornvlies, waardoor andere infecties kans zien toe te slaan. Voorbeelden van primaire oorzaken zijn irriterende haren, stofdeeltjes of bacteriën. Bij oogproblemen luidt het advies altijd 'raadpleeg de dierenarts' omdat ‘op het oog’ onschuldige problemen ernstige gevolgen kunnen hebben.

Soligental: gentamicine oogdruppelVirbac introduceert nu Soligental; een breedspectrum antibioticum dat voorgeschreven kan worden bij de behandeling van conjunctivitis en keratoconjunctivitis veroorzaakt door gentamicine gevoelige bacteriën, op geleide van een specifiek antibiogram.

Men doseert 900 I.E. gentamicine / dag gedurende 8 dagen: d.w.z. 6x één druppel per dag op het oog of in de conjunctivaalzak m.b.v. de druppelteller toedienen gedurende 8 dagen. De glazen flacon van 5 ml, die gentamicine bevat, met atraumatische druppelteller is geschikt voor ulcera en heeft een lange werkingsduur.

Vraag uw dierenarts om advies als u een oogontsteking of afwijking vermoed.Comments are closed.