17 september 2021
imgHeader Identificatie
Identificatie
Een chip
Afleesapparaten
Waarom chippen?
Registreren

 

 

Identificatie > Waarom chippen?

Waarom chippen?

Jaarlijks lopen in Nederland duizenden katten, honden en andere huisdieren weg. Een groot deel daarvan, vooral katten, vindt de weg naar huis nooit meer terug. Veel van deze dieren komen gelukkig via bijvoorbeeld de dierenambulance in een dierenopvang terecht. Voor dieren die geen chip hebben en niet in een databank zijn geregistreerd, is het vervolgens helaas vrijwel onmogelijk om de eigenaar te vinden! Een halsbandje met een penning of adreskokertje lijkt een goede oplossing, maar helaas blijken deze nogal eens verloren te gaan.

Gelukkig is er een unieke identificatiemethode: de elektronische chip. Vanwege de lange naam wordt het elektronisch identificeren ook wel “chippen” genoemd. Met een chip is uw hond of kat altijd te herkennen, want iedere chip heeft een wereldwijd unieke code. Een moderne chip weegt minder dan een halve gram, en is voor u en uw huisdier zijn gewicht in goud waard! Maar: de chip is alleen waardevol in combinatie met een goede registratie! Zonder registratie heeft de chip geen enkele zin!

Virbac EU Paspoort voor Gezelschapsdieren
Het Paspoort voor Gezelschapsdieren is in overeenstemming met de Europese voorschriften voor het Paspoort voor Gezelschapsdieren (Pet passport) geproduceerd. Het paspoort beslaat 36 pagina's, de eerste 17 pagina's bestaan uit de verplichte informatie in de voorgeschreven lay-out, de overige pagina's zijn voor het routinematig klinisch onderzoek en vaccinaties. Aan de opzet en de lay-out van dit gedeelte werd, in overleg met practici, veel aandacht besteedt waardoor de bruikbaarheid ten opzichte van andere soortgelijke boekjes sterk is verbeterd. 
De boekjes zijn voorzien van een unieke codering waarvan, bij uitgifte, een "track and trace" bestand wordt bijgehouden. De Virbac NL-EU paspoorten voor gezelschapsdieren worden uitsluitend afgeleverd aan dierenartsen en dierenartsenpraktijken en aan instellingen waaraan een met name bekende dierenarts verbonden is.
De boekjes zijn voorzien van een duurzame, slijtvaste kaft met linnenpersing. Het individuele nummer is fraudebestendig aangebracht.

Met een BackHome chip, een registratie op www.BackHomeClub.nl en het Europees dierenpaspoort voor hond en kat, kan de reis beginnen!


Gratis vaccinatieboekjes

Voor afnemers van BackHome transponders zijn desgewenst, in plaats van EU paspoorten ook (gratis) vaccinatieboekjes verkrijgbaar. Deze zijn aanmerkelijk eenvoudiger van uitvoering en niet bestemd voor grensoverschrijding.   


Uitlezen chip