21 januari 2022
imgHeader Identificatie
Identificatie
Een chip
Afleesapparaten
Waarom chippen?
Registreren

 

 

Identificatie > Registreren

Registreren

Nadat uw hond of kat van een chip is voorzien, moet het geregistreerd worden. Er bestaan diverse databanken. Een GRATIS* service voor baasjes die gekozen hebben voor een BackHome chip is de website www.backhomeclub.nl. U kunt zelf een account aanmaken, de gegevens van uw huisdier invullen en, indien gewenst, wijzigen. De website stuurt ter bevestiging van de registratie een bewijs van inschrijving dat u bij het vaccinatieboekje of Europees dierenpaspoort kunt bewaren. Vanaf dat moment is uw dierbare huisgenoot altijd weer bij u thuis te brengen! 

Het is overigens wél belangrijk om een verhuizing of wijziging van het telefoonnummer aan te passen op de site. Anders wordt het speurwerk alsnog heel moeilijk! Uiteraard zijn uw gegevens op de site veilig opgeslagen en niet toegankelijk voor derden.

Vermist!
Indien uw huisdier vermist raakt, kunt u een melding van vermissing aanmaken op de site van BackHomeClub.nl. Ervaring heeft geleerd dat dieren die gesignaleerd staan sneller worden thuisbezorgd!

Gevonden!
Indien u een huisdier gevonden heeft kunt u een registratie aanmaken met status “gevonden”. Als de eigenaar of houder dan bijv. via chipnummer.nl zoekt kan snel contact met de vinder worden opgenomen.
*niet gratis voor de verplichte I & R voor honden die geboren of ingevoerd zijn na 1 april 2013.


Aflezen chip