18 mei 2022
imgHeader Vuurwerkangst 2017

Vuurwerkangst

Vuurwerkangst > Deel uw ervaring

Deel uw ervaring!

Deel hier uw ervaring met de dierenarts van Virbac Nederland.


CAPTCHA image

           

Hier leest u enkele ervaringen die wij hebben mogen ontvangen.

Met dank aan mevrouw Kloos:

Fam Kloos - Telizen'Mijn kleine hond Peanuts (kruising maltezer/shih tzu) reageert panisch op onverwachte knallen'. Wil dan onder kasten kruipen waar ze helemaal niet onder kan en ligt uren na de knal nog te bibberen. Sinds eind September worden er al keiharde knallen gehoord vooral ‘s avonds en ’s nachts, kortom drama.
 
Op 11 oktober ben ik met Telizen S begonnen. Vanaf de derde week merkte ik dat ze wel erg schrok van een knal maar zich vrij snel herstelde. Ook de hele erge paniekerige reactie bleef uit. Ze reageerde met de dag onverschilliger en tilt nu zelfs haar koppie niet meer op als er een knal komt terwijl ze slaapt. Als ze haar schoudertjes op had kunnen trekken als een gebaar van 'nou en, kan me niks meer schelen'' had ze dat zeker gedaan.

Kortom we gaan vol vertrouwen de jaarwisseling tegemoet. Een euro per pilletje is best veel geld maar voor de rust voor haar ( en voor mij ) is dat het zeker waard.

Peanut is nu 4 jaar en eet al vanaf 3 maanden soms 3 dagen niet. Ze is verder heel vrolijk en na diverse onderzoeken door de dierenarts is er niets gevonden waardoor ze zo slecht eet. Ze zou wat misselijk kunnen zijn als ze eten ruikt. Een brokje als beloning om haar iets te leren kan haar ook niks schelen, ze draait gewoon haar hoofd weg met een blik van: als ik begrijp wat je bedoelt doe ik het wel, maar alsjeblieft geen eten als beloning. Ze is verder heel vrolijk en drinkt wel maar eet gewoon 3 dagen niet. Ik heb uiteraard alle voeding van droog tot nat geprobeerd.

Vanaf 3 weken de Telizen gebruikt te hebben eet ze als een bouwvakker. Alles wat ik haar aanbied eet ze met smaak op iedere dag weer. Ze neemt nu ook kauwstaafjes enz. wat ze ook nooit wilde. Omdat ze gesteriliseerd is moet ik nu zelfs op haar hoeveelheid eten letten om haar niet te dik te laten worden. Ik heb geen idee of dit door de Telizen kan komen maar het is wel heel toevallig. U ziet, het is voor ons een wonderpilletje gebleken.

Met vriendelijke groet Irene en Pientje