25 juli 2024
imgHeader Deltanil met logo

Deltanil pour-on

Deltanil pour-on > Toepassing Deltanil

Toepassing van Deltanil pour-on

Deltanil is een geregistreerd insecticide pour-on oplossing voor uitwendig gebruik bij runderen, schapen en lammeren. Het werkzame bestanddeel van Deltanil is Deltamethrine (10 mg/ml).

 

Diersoort
Dosering Deltanil pour-on:
 Rund  100 mg deltamethrin (10 ml pour-on)
Schaap
50 mg deltamethrin (5 ml pour-on)
Lammeren
25 mg deltamethrin (2,5 ml pour-on)

 

Toedieningsplaats
Breng het diergeneesmiddel met behulp van de doseerdop aan in het midden van de rug ter hoogte van de schouderbladen.
Zie ook de volgende specifieke aanwijzingen.

Luizen: Eén toediening elimineert in het algemeen alle luizen. Compleet verdwijnen van alle luizen kan 4 - 5 weken in beslag nemen. In deze periode kunnen luizen uit de eieren komen en die zullen worden gedood. Op enkele dieren kunnen soms enige luizen overleven.

Vliegen: Waar vooral Haematobia irritans vliegen zijn, kan behandeling en preventie  van besmetting worden verwacht tot 8 weken na behandeling.

Teken bij schapen: Toediening midden tussen de schouders zal zorgen voor een behandeling en preventie van besmetting met teken die aanhechten op dieren van alle leeftijden, gedurende maximaal 6 weken.

Myiasis bij schapen: Direct toedienen op de door de maden aangetaste delen zodra de vlieg wordt waargenomen. Eénmalige toediening zal ervoor zorgen dat de larven snel worden gedood. In geval van uitgebreide laesies, is het verwijderen van de verkleurde wol aan te raden.

Luizen en teken bij lammeren: Toediening midden op de rug tussen de schouders zal zorgen voor behandeling en preventie van besmetting met teken gedurende maximaal 6 weken en zal het aantal gevallen van bijtende luizen verminderen gedurende 4 - 6 weken.

Schapenluisvliegen en luizen bij schapen: Toediening midden op de rug tussen de schouders bij schapen (al of niet geschoren) zal zorgen voor een vermindering van het aantal gevallen van bijtende luis of schapenluisvlieg besmettingen gedurende 4 - 6 weken na behandeling.

Het is raadzaam om:
- te behandelen kort na het scheren (dieren met korte vacht).
- behandelde dieren gescheiden te houden van onbehandelde dieren om herbesmetting te voorkomen.

N.B. Voor behandeling en preventie van besmetting met teken, schapenluisvliegen en luizen op schapen dient de wol opzij te worden gedaan en het diergeneesmiddel op de huid van het dier te worden aangebracht.


Vliegen bestrijding

Wachttermijn:
Rund:

  • Vlees: 17 dagen
  • Melk: geen

Schaap:

  • Vlees: 35 dagen
  • Melk: geen (Melk mag afgeleverd worden voor humane consumptie)
     

Beschikbare presentaties:
Aard en samenstelling van de primaire verpakking: 500 ml en 1 liter witte HDPE fles met verwijderbare aluminium seal, een HDPE dop en een PP doseer systeem met een meetkamer met aanduidingen voor 2½ ml, 5 ml en 10 ml, geplaatst in een kartonnen doos.

2½ liter Flexibag meerlaags PET/aluminium/PA/PE flexibele zak met een PP dop en een speciaal koppelingstuk “E-lock”, geplaatst in een kartonnen doos. 

Houdbaarheidstermijn. Houdbaarheid van het diergeneesmiddel in de verkoopverpakking: 5 jaar. Voor flacons: houdbaarheid na eerste opening van de verpakking: 1 jaar. Voor flexibag: houdbaarheid na eerste opening van de verpakking: 2 jaar.