25 juli 2024
imgHeader HPM Algemeen
imgHeader HPM V2
Veterinary HPM Concept

Veterinary HPM kat button

HPM Hond button


Veterinary HPM > Hond

Veterinaire voeding voor uw hond

Elke hond - ook die van u - is een carnivoor, die voeding nodig heeft die aansluit bij zijn of haar instinct en nutritionele behoefte. Echter veel hondenvoedingen lijken dit natuurlijke feit te negeren.
 

Wist u dat 66% van de voedingen voor de volwassen hond 
een plantaardig ingrediënt als hoofdingrediënt heeft?*.

 

 

Al 30.000 generaties carnivoor
De hond (Canis lupus familiaris) is een gedomesticeerde ondersoort van de wolf. De hond is een roofdier uit de familie van de hondachtigen (Canidae). De hond komt op alle continenten voor, meestal in gezelschap van de mens.

Afstamming
De wolf (Canis lupus) is de voorvader van de hond. De grijze wolf komt, althans kwam, over een groot verspreidingsgebied voor in de Verenigde Staten van Amerika, Europa en Azië.

Domesticatie
Het recentste onderzoek toont aan dat de domesticatie van de hond al had plaats gevonden in het Verre Oosten zo'n 14.000 à 15.000 jaar geleden. De vraag is hoe en waarom de wolf tot huishond werd (Canis lupus familiaris). In de late laatste ijstijd veranderden de leefomstandigheden van de mens. De dominante bestaanswijze veranderde van nomade in boer, waardoor mensen lange tijd op dezelfde plaats bleven.

Rond 8000 voor het begin van onze jaartelling pasten de voorouders van de hond hun voedingspatroon en spijsvertering aan aan het grotere aanbod zetmeel uit de eerste menselijke landbouw. Dat maakt de hond het oudste gedomesticeerde huisdier.

Bron: Wikipedia