25 juli 2024
img1
img2
img3
img4
img5
img6

Over Virbac

Over Virbac > Duurzaamheid en milieu

Duurzaamheid en milieu

Zorg voor het milieu en duurzaamheid

Virbac heeft een zorgvuldig monitoring systeem opgezet door middel van gedefinieerde indicatoren met betrekking tot het gebruik van energie en natuurlijke hulpbronnen (water, elektriciteit, gas, brandstoffen) alsmede het gebruik van grondstoffen (werkzame bestanddelen, hulpstoffen, verpakkingen, oplosmiddelen etc.).

Reductie van energieverbruik en verbruik van grondstoffen

Sinds een aantal jaren streeft Virbac naar reductie van energieverbruik door vervanging van apparatuur, isolatie en optimalisatie van koeling en vermindering van het waterverbruik o.a. door middel van recycling. Op basis van gelijkblijvende productiviteit is er een jaarlijkse reductie van 3% in elektriciteitsgebruik en 5% in waterverbruik over de afgelopen 3 jaar.

Minimalisatie van verliezen in alle stadia van het productieproces

Sinds de introductie van het continue optimalisatie project is Virbac begonnen met het optimaliseren van het gebruik van werkzame bestanddelen, oplosmiddelen, vulstoffen en verpakkingen. Veel verbetering werd bereikt met toegewijd leverancier partnership waarbij reductie van verspilling onderdeel is van de inkoopdoelstellingen.

Toekomstige verbeteringen

De bouw van een nieuw productie gebouw in overeenstemming met de laatste milieutechnische standaarden werd gestart in 2010 in Carros (FR). Hierbij wordt rekening gehouden met de ontwikkeling van het ecologisch plan voor de Var vallei (eco valley). Het beleid aangaande bedrijfsauto’s is (sinds januari 2010) gericht op CO2 reductie. Hiervoor werden interne normen en richtlijnen ontwikkeld.

Duurzaamheid in Nederland

Virbac streeft ook in de Benelux doelstellingen na om verbruik van natuurlijke hulpbronnen en uitstoot van CO2 terug te dringen. In de bedrijfspanden is een energiebesparingsprogramma doorgevoerd en wordt aandacht besteed aan steeds energie zuiniger apparatuur. Het meeste printwerk wordt gedaan zonder toners en/of oplosmiddelen, maar met milieu vriendelijke inkten. Het gebruik van papier wordt gereduceerd door een papier besparingsprogramma. Zo wordt er digitaal gefactureerd en zullen steeds meer “papieren” mailings vervangen worden door e-mailings.

In de distributie en logistiek wordt gestreefd naar besparing van verpakkingsmaterialen. Zo worden de producten zo min mogelijk omverpakt en zoveel mogelijk afgeleverd in de af-fabriekdozen. Voor zover er wordt omgepakt gebeurt dat in kartonnen dozen van gerecycleerde grondstoffen. Eventuele opvulling van dozen vindt plaats met luchtzakjes (gewichtsbesparend -> reductie CO2) van recyclebare kunststof. Vervoer naar dierenartsenpraktijken vindt plaats via gecombineerd transport om het aantal vervoerbewegingen bij de praktijken terug te dringen (reductie CO2). Bij vervanging van bedrijfsauto’s is een gunstiger milieulabel een belangrijk criterium.