21 oktober 2020
imgHeader Paard

Paard

Producten > Paard > Analgetica > Inflacam granulaat

Inflacam granulaat

Inflacam granulaat 330mgInflacam: bevordert herstel bij ontsteking en pijn.

Anti-inflammatoire effectiviteit:
Meloxicam is een krachtig anti-inflammatoir diergeneesmiddel bij paarden.
De dagelijkse dosering van 0,6 mg/kg lichaamsgewicht meloxicam is een effectieve, veilige en eenvoudige NSAID behandeling voor de verlichting van ontsteking en pijn bij zowel acute als chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat bij paarden.
Vroege orale behandeling met meloxicam verbetert niet alleen de klinische symptomen en gewrichtsontsteking bij acute synovitis, maar het beperkt ook ontsteking geïnduceerde kraakbeen katabolisme.
                                                                                                                                                             
Indicaties & dosering
Indicaties: Inflacam granulaat dient ter verlichting van ontsteking en pijn bij zowel acute als  chronische aandoening en van het bewegingsapparaat bij paarden met een gewicht tussen 500 en 600 kg. Het remt de ontsteking en verlicht de pijn en bevordert zo het herstel!

Dosering: gemengd met voer, met een dosering van 0,6 mg per kg lichaamsgewicht, éénmaal per dag, tot maximaal 14 dagen. Het product moet worden toegevoegd aan 250gmuesli, vóór het voeren. Elke sachet bevat 220mg/g dat één dagdosis voor een paard met een gewicht tussen 500 & 600 kg vertegenwoordigd. De dosering mag niet worden verdeeld in kleinere doses.

Wat zijn de voordelen van Inflacam granulaat?

• Krachtige werking van meloxicam
• Gemakkelijke dosering: één sachet per dag
• Granulaat is makkelijker en veiliger te mengen t.o.v. poeder
• Appelsmaak: zeer smakelijk ten opzichte van bijv. fenylbutazon
• Doping detectietijd FEI: 3 dagen

Een gebruiksvriendelijke meloxicam voor een goede therapietrouw!
Virbac heeft een compleet assortiment meloxicam producten voor paarden: Inflacam granulaat, injectie en orale suspensie om het voorschrijven te vergemakkelijken o.a. afhankelijk van het gewicht, de conditie, leeftijd,  pathologie en voorkeur van de paardeneigenaar.