20 juni 2024
imgHeader 3D ontworming 2018

3D ontworming paard

3D ontworming paard > 3D Ontwormingstips
3D Ontwormingstips

De toekomst van paarden ontworming zit in de 3D’s!

 

Is de 3D Ontworming Paard video ‘Ontwormingstips’ niet zichtbaar maar wilt u hem toch bekijken?
klik dan hier!

Dressuurruiter Edward Gal

 

Mijn tip voor de paardenhouders is: Investeer in de gezondheid van je paard. Dus zorg voor deskundig wormbeleid advies van je dierenarts. Hij is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en bekijkt wat voor jouw paard de beste behandeling is. Dat doe je uiteindelijk voor alle andere gezondheidkwesties ook, toch? Uiteindelijk hebben we van een gezond paard het meeste plezier en bereiken we de beste prestaties.

Mijn tip voor de paardenhouders is: Hou de administratie bij en schrijf alle kenmerken per paard op. Noteer ook wanneer ze met welk ontwormingsmiddel zijn behandeld. Met een goed ontwormplan en een gericht ontwormingsbeleid kunt u ontworming en resistentie over lange termijn beheersen.

Parasitoloog Wicher Holland

Mijn tip voor de paardenhouders is: Een mestonderzoek is in alle gevallen het beste instrument om de aanwezigheid van parasieten te controleren. Alleen de uitslag van een mestonderzoek kan je vertellen welke behandeling effectief en noodzakelijk is.

Mijn tip voor de paardenhouders is: Gebruik het juiste ontwormingsmiddel op het juiste tijdstip van het jaar. Om onderdosering te voorkomen, bepaal nauwkeurig het juiste gewicht van je paard, pony of veulen en de juiste dosering. Vraag deskundig advies aan je dierenarts.

Dierenarts Leendert Jan Hofland

Mijn tip voor paardenhouders is: Zorg dat je stal en weide management op orde zijn. Hoe beter de stal- en weide hygiëne, des te kleiner de kans op ernstige wormbesmetting.Dit geld niet alleen voor wormbesmetting maar ook voor andere besmettingen zoals schimmel, schurft en virussen.

Mijn tip voor paardenhouders is: Ontwormen is niet alleen een aantal keer per jaar het toedienen van een ontwormingsmiddel. Ieder individueel paard en de omgeving waar je het paard houdt is verschillend. Een driedimensionale benadering van paardenontworming is naar mijn mening het beste vanwege de vele factoren die invloed hebben op bewust ontwormen. Bovendien staan de 3 D’s voor Diagnostiek, Dosering en Deskundig advies.

Diagnostiek houdt in dat je altijd een mestonderzoek moet doen om de aanwezigheid van parasieten in jouw paard te controleren. Met Dosering bepaal je vervolgens het gewicht van je paard en stem daar het juiste ontwormingsmiddel op af. En met Deskundig advies laat je je adviseren door je dierenarts.

Met deze driedimensionale benadering voorkomt de paardenhouder de risico’s van resistentie en gezondheidproblemen van zijn paard in de toekomst.

3D Diagnostiek
3D Dosering
3D Deskundig advies