25 juli 2024
imgHeader BVT Gezelschapsdieren
imgHeader BVT Landbouwhuisdieren

Diagnostica

Diagnostica

Diagnostica

Diagnostica speedrangeGoede onderzoeksmethoden en diagnostica zijn van wezenlijk belang om de juiste diagnose te kunnen stellen. Virbac biedt een innovatief assortiment van sneltesten aan onder de naam ‘BVT Speed range’. Momenteel wordt de ‘Speed range’ al in meer dan 30 landen over de 5 continenten toegepast.

In het algemeen bieden de meeste sneltesten kwalitatieve antwoorden, met andere woorden een ‘ja’ of ‘nee’ uitslag. De dierenarts kan de resultaten beoordelen en in de juiste context plaatsen. De uitslag van de sneltest gecombineerd met de klinische symptomen van het dier dragen bij aan het stellen van een juiste diagnose.

De Virbac BVT-sneltesten bestaan uit speciaal voor de diergeneeskunde ontwikkelde diagnostische testen. De kwaliteit van onze producten wordt strikt gecontroleerd met behulp van het ISO 9001/2008 proces. Daarmee zijn de sneltesten een waardevolle hulp bij de dagelijkse praktijkvoering van een dierenartspraktijk.

De directe meerwaarde met snelle en betrouwbare diagnostiek van de Virbac sneltesten draagt bij aan een vlotte, gerichte en verantwoorde behandeling voor zowel gezelschapsdieren als landbouwhuisdieren. Hierin ligt een duidelijke meerwaarde voor iedere praktijk.

Zo kan er tijdens een consult of bedrijfsbezoek door een directe uitslag de diagnose gesteld en uiteindelijk de behandeling bepaald worden. Ook profylactische screening op subklinische infecties, bijv. FeLV, zijn goed mogelijk met een sneltest.

Specifieke sneltesten, zoals bijv. de Speed ReSpiVB en Speed Biogram bieden nieuwe mogelijkheden voor het optimaliseren van diergeneeskundige zorg die de praktijk kan bieden. 

 

Speed-range-hond
Speed-range-kat
Speed-range-rund