23 november 2017
imgVVC
Wat is Vet Complex
Vet Complex productie proces
Vet Complex Ingredienten
Vet Complex gezondheidsaspecten
Vet Complex smaakelijkheidsgarantie
Vet Complex Hond
Vet Complex kat 
Vet Complex > Wat is Vet Complex

Wat is Vet Complex

Het Vet Complex assortiment is het unieke resultaat van 40 jaar veterinair-farmaceutische expertise en 20 jaar ervaring met diervoeding en onze overtuiging in ‘Whole Animal Health’. Dat betekent het verstrekken van preventieve en therapeutische voedingen aan gezelschapsdieren tijdens elke levensfase en voor een breed scala van aandoeningen. Centraal in het concept ‘Whole Animal Health’ staat de voeding die een sleutelrol speelt in de preventieve en therapeutische gezondheidszorg.

Goede voeding is niet alleen belangrijk voor de dagelijkse gezondheid en het welzijn van honden en katten. Toevoeging van een nauwkeurige hoeveelheid farmaceutische bestanddelen aan het dieet, kan resulteren in een krachtig gezondheidsproduct. Een product dat de dosering en therapietrouw kan verbeteren. Dat is het doel van Virbac Vet Complex.

Voeding staat centraal in alle levensfasen van honden en katten voor de opbouw, het onderhoud en het behoud van een optimale gezondheid. Vet Complex diervoeding helpt honden en katten van alle leeftijden hun eigen gezondheid op peil te houden of te verbeteren.

Kortom: voeding gemaakt met de beste kwaliteit ingrediënten, die voldoet aan de hoogste dieetvoedingseisen, met zeer nauwkeurig gedoseerde actieve farmaceutische bestanddelen.

Virbac specialist in diergezondheid en diervoedingActieve bestanddelen die de gezondheid helpen verbeteren

Virbac Vet Complex Zeer smakelijke diëten
De Virbac Vet Complex voeding bestaat uit met zorg geselecteerde ingrediënten van de beste kwaliteit, waardoor de voeding zeer smakelijk is, zelfs voor dieren met een slechte eetlust. Een goede smakelijkheid is ook belangrijk voor zieke dieren: zieke honden en katten eten soms moeilijk of slecht. De therapeutisch Virbac Vet Complex voeding kan zo de gezondheid ondersteunen en de eigenaren worden verlost van de vermoeiende strijd, die soms gepaard gaat met de voeding van zieke dieren.

Virbac Vet ComplexSamengesteld voor medische effectiviteit
Wij, zelf dierenartsen, geloven in producten die behalve dat ze medisch effectief zijn, ook de natuurlijke levenssystemen van het dier respecteren.
De belangrijkste eigenschappen in de samenstelling van de Virbac Vet Complex diëten zijn: vlees als hoofdingrediënt*; een laag gehalte aan granen; het mengproces van vetten op lage temperatuur; en de incorporatie van actieve hittegevoelige bestanddelen op lage temperatuur.
We gebruiken vlees dat smakelijk is voor hond en kat. Het vlees is geschikt voor humane consumptie.
Vlees levert eiwitten van hoge kwaliteit met een evenwichtige verhouding van aminozuren.
Een laag gehalte aan granen voorkomt spijsverteringsproblemen.
Het mengen van vetten op lage temperaturen voorkomt vetoxidatie.
De actieve bestanddelen dragen bij aan het onderhoud of de verbetering van de gezondheid van hond en kat.

Virbac Vet ComplexEen uniek productieproces
Vlees en granen worden gedurende het productieproces apart gekookt om de verteerbaarheid van beiden te waarborgen. Het vlees wordt niet oververhit om de smaak veilig te stellen. De granen worden gepregelatiniseerd voor een betere vertering van het zetmeel. De hittegevoelige actieve bestanddelen, de vitamines en de vetten worden koud toegevoegd tijdens de laatste stap van het productieproces. Dit unieke proces onderscheidt Virbac Vet Complex diervoeding:
de actieve bestanddelen blijven volledig werkzaam (niet vernietigd tijdens het kookproces)
zeer smakelijk (de smaak van vet is behouden gebleven)
een originele structuur van de brok

Virbac Vet ComplexVirbac Vet Complex diervoeding bevat geen kleur- of kunstmatige smaakstoffen of onnodige ‘vulstoffen’.

*Muv het nierdieet